Wij hebben nog open plekken.

Volg ons

Hoe ziet een dag bij ons er uit?

Elke dag heeft een vaste dagindeling, actieve en rustige momenten wisselen elkaar af. De zorg voor kinderen, de activiteiten, het eten, drinken, slapen, spelen en verschonen geeft een basisstructuur aan de dag. Dit geeft rust, veiligheid en duidelijkheid voor het kind.

Animation Images
Animation Images

Binnenkomst

Vanaf 7:00 worden de kinderen gebracht, bijzonderheden worden door de ouder overgedragen aan de pedagogisch medewerker. Tot dat we met de kinderen aan tafel gaan word er gespeeld.

7:00

Tussendoortje

Rond 08:45 uur ruimen we samen met de kinderen het speelgoed op en iedereen gaat aan tafel om fruit te eten en iets te drinken. Dit is ook een moment om liedjes te zingen, een boekje te lezen of de kinderen te laten vertellen wat zij hebben beleefd, hierna vervolgt een verschoonronde voor de kinderen met een luier. De kinderen die al zindelijk worden ook gevraagd of zij gebruik willen maken van het toilet.

9:00

Gerichte activiteiten

Tussen 10:00 en 11:30 worden er thema gerichte activiteiten aangeboden die past bij het thema van dat moment. Na deze activiteit(en) spelen de kinderen vrij op de groep of wordt er naar buiten gegaan met de kinderen om te spelen en een frisse neus te halen. Jonge kinderen die nog 2 keer slapen krijgen hier een rust moment aangeboden.

10:00

Lunchen

Rond 11:30 is het tijd om te gaan lunchen. De kinderen krijgen een broodmaaltijd aangeboden met water of limonade.

11:30

Slapen

Rond 12:30 worden de kinderen in gelegenheid gesteld om te gaan slapen of rusten en vind er een verschoonronde plaats. De allerkleinste slapen meerdere malen per dag in een afgesloten bedje in de slaapkamer, we volgen hierin het slaapritme van het kind. De peuters mogen op een stretcher op de groep of in de rusthoek rusten of slapen. De kinderen die wakker blijven mogen vrij spelen of doen een ontwikkelingsgerichte activiteit.

12:30

Wakker worden

Tussen 14:30 en 15:00 worden de kinderen die geslapen hebben langzaam wakker. Ze worden aangekleed/ verschoond en mogen even vrij spelen.

14:30

Tussendoortje

Als iedereen wakker is dan mogen de kinderen aan tafel om een cracker te eten met wat rauwkost en een beker melk, yoghurt, water op limonade.

15:30

Buitenspelen

Als het weer het toelaat gaan we nog even naar buiten of er vindt een kleine activiteit plaats.

16:00

Ophalen

Rond 17:00 kunnen de kinderen worden opgehaald met de mogelijkheid tot 18:30

17:00